Oldal kiválasztása

Üdv a Fedélzeten – vagy hogy stílusos legyek:
A KEZDŐKÉPERNYŐN!

Ezt a posztot (szimbolikusan) tedd el, nyomtasd ki, keretezd be – mert ez annak a sorozatnak az első mérföldköve, ami 2016-ban egy új szintre emeli az üzletedet – bármi legyen is az. (…feltéve, hogy VAN adószáma – ezt régebben hallottam valakitől és tetszett, mert nagyon finoman írta körül bizonyos tevékenységek kis csoportját – gondolom érted, mire gondolok 🙂 )

A másik ok, amiért érdemes elraknod, hogy vissza tudd ellenőrizni 3-5 év múlva, hogy a következő analógia érvényes erre az esetre:

Most, hogy mi 2016 elején arról beszélgetünk: kellene a cégednek, vállalkozásodnak, MLM-ednek egy új lökés, egy olyan “valami”, ami friss lendületet, gázfröccsöt ad neki – tudod hogy meg kell történnie. Nem működnek a régi “jól bevált dolgok”, Igen: felnőtt egy olyan generáció, aki nem fogyasztja azokat a régi trükköket – az öreg rókák, pedig MÁR tudják, hogy “honnan fúj a szél”. Igen: új dolgok után kell néznünk – valamennyiünknek.

Szakítva a régi korok “tervgazdálkodásával” piaci alapokra kell helyeznünk a megközelítést:
A legkézenfekvőbb megoldás, ha mi PONTOSAN OTT VAGYUNK, AHOL A VEVŐINK. Ez egyszerűsíti a helyzetet: kell egy “valami” egy “izé” ami odaszögel minket a vevőink szeme elé. Ez ma nem más, mint a vevők mobil telefonja. Kell egy saját applikáció a te cégednek is. A saját mobil app – az PONTOSAN ugyanaz, mint amikor egy másik emberrel (te vagy valaki, aki akkor járt abban a cipőben) beszélgettél

  • 1992-ben egy állandó hirdetésről a helyi Kisokosban
  • 1998-ban egy saját céges honlapról
  • 2005-ben egy hírlevélküldő rendszerről
  • 2010-ben egy saját Facebook fanpageről
  • 2014-ben saját Facebook kampányról
  • …. és mi jön Holnap?

Máshogy fogalmazva: a mai trendek mutatók egyértelműen AZT JELZIK, hogy a mobil használaté – ezen túl a mobil kommunikációé a jövő. Már idén elérte a mobilon történő Google-keresések mennyisége az asztali gépeken történő keresést – aminek jelentős része üzleti jellegű volt, vagy üzleti megoldást, előnyt lehet belőle kovácsolni. Neked mit mond ez? Látod már, hogy hol jöhetsz a képbe?

30

Ez az üzleti dimenzió (vagy pontosabban: marketing megoldás) 2 részre oszlik:

  1. a technológia fejlődésének köszönhetően egyre több dolgot ugyanúgy végre lehet hajtani az appokban, amiket ma a weboldalak rutinszerűen tudnak
  2. annak az egyedülálló pozíciónak köszönhetően, hogy egy app (nyilván) mobiltelefonokon fut, vannak olyan megoldások, marketing fogások, amiket weboldal, hírlevélküldő rendszer SOHA nem fog tudni megtenni.

Az egyik jobb, mint a másik (ezt úgy értem, hogy NEKED és ÜZLETILEG). Mind a kettőnek meg van a saját helye és módja stratégiailag. Ez – és ettől igazán jó – minden esetben személyre szabott, tehát a te cégednek, termékednek, stratégiádnak teljesen más kell (majd amikor úgy döntesz, hogy belevágsz) mint egy másik cégnek (akár ugyanazzal a termékkel, de más stratégiával, más célpiacnak …)

Nem az a kérdés, hogy neked KELL-E vagy NEM, hanem “Ki kezdi előbb aktívan használni ezt – Te vagy a Konkurenciád?” Nem kérdés, hogy egyetértesz ezzel, ha visszanézel a fenti időrendi felsoroláshoz. Azok közül is meg volt neked mindegyik, ugye? A kérdés az, hogy a piacodon TE ott voltál az elsők között, vagy megvártad, hogy legyenek bátrabbak, akik bevállalják a próbát – és ha túlélték, akkor majd te is …

Nincs ezzel az üzleti óvatossággal, megfontoltsággal semmi baj – kivéve azt a tényt, hogy aki az első között van, sok előnyt élvez: a piac uralásától kezdve az első élő példákon át, a hitelesség, és az új trükkök adta üzleti előnyök kihasználásáig. Nem csodálkozom (és egyáltalán nem ítélem el, ha te most még inkább “kivársz”) csak szólok, hogy tudd: aki az elsők között van, az zsebeli be ezeket a fenti bónuszokat, “aranyrögöket”. A rizikó üzleti mértékéről szólva – ha átnézed újra a termékpalettánkat, fogod látni, hogy messze nem az a mérték, amibe egy fejlődés előtt álló cég belerokkanna. Ez a jó hír a bevezetési időszakban.

Az emberek több, mint fele 53%-a a mobiljával (mobiljaival) kel és fekszik – nyíltan kijelenve, hogy mindezt azért teszi, hogy le ne maradjon bármilyen üzenetről, hírről valós időben (= ott és akkor, amikor megérkezik az….) Egy mobil kommunikációval foglalkozó tanulmány azzal zárja a stratégiai blokkját, hogy “… az a cég, aki nem gondolkodik mobil-jelenlétben – az nem gondolkodik a JÖVŐBEN”. Ezért gratulálok neked, hogy ezt az üzleti sorozatot olvasod – te az elsők között leszel, akik megtudják az új technikai megoldásokat, és a legközelebb lesznek a döntéshez – amivel új szintre emelik a cégüket és a vevőikkel kialakított kapcsolatukat.

Nézd meg itt, hogy mi az a 17 ok, amiért neked is kell hogy legyen egy mobil appod.

Mentés

Mentés

Mentés

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés